Onderstaand een opsomming van organisaties die gerelateerd zijn aan de architectuur van Rotterdam.

Architecture Film Festival Rotterdam onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Dag en Nacht van de Architectuur Rotterdam bekijkt de architectuur door de ogen van architecten, historici, bewoners en bouwers. Ontdek de rijke historie én de toekomstige ontwikkelingen met rondleidingen, thematische wandelingen, presentaties op bijzondere locaties en routes om zelfstandig op pad te gaan.

Dag van de Bouw is de dag waarop bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken openstellen om mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van de bouw en infra.

Open Monumentendag Rotterdam organiseert monumentale routes door Rotterdam en rondleidingen in gebouwen.

Platform Wederopbouw Rotterdam is het begrip dat gebruikt wordt voor de herbouw van Nederland na de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog.

Rotterdam Architectuur Maand ontdekt hoe architectuur en stadmaken het dagelijks leven beïnvloedt en verbetert. Bezoek opvallende interventies, rondleidingen, workshops, lezingen, tentoonstellingen, films en festiviteiten. Verken de stad van de toekomst!

Rotterdamse Dakendagen laat zien hoe we op daken kunnen bijdragen aan een gezonde, levendige, inclusieve en duurzame stad. Tijdens onze jaarlijkse Rotterdamse Dakendagen is iedereen welkom op het dak, om onderdeel te zijn van een levende toekomstvisie voor het daklandschap.

De 360° panorama’s die tijdens de bovenstaande jaarlijkse architectuurevenementen en andersoortige evenementen zijn gemaakt kunt u hier bekijken.